PSA: Kontrollera din iPhones sekretessinställningar efter uppdatering till iOS 17
För vissa användare aktiverar Apples senaste iOS 17-programvara iPhones sekretessalternativ för Significant Locations igen även om de tidigare inaktiverat det.

Apple förvandlade integritet till en affärsfördel | Bild: Apple
Två iOS-utvecklare och enstaka säkerhetsforskare delade i ett inlägg på X , det sociala nätverket tidigare känt som Twitter, att iOS 17 verkar återaktivera växlingarna Significant Locations och iPhone Analytics för några av personerna.
Apple har förvandlat användarnas integritet till en av sina starkare konkurrensfördelar, så detta är nästan säkert en bugg snarare än avsett beteende. Enligt 9to5Mac undersöker Cupertino-företaget just nu denna fråga.
Har iOS 17 återaktiverat Significant Locations på din iPhone?
Det här problemet händer bara vissa personer istället för alla som har uppdaterat till iOS 17. De som påverkas av det hävdar att uppdateringen återaktiverar inställningen Significant Locations och aktiverar lägg till platsinformation till iPhone-analyser som skickas till Apple.
?PSA: iOS 17 aktiverar dessa känsliga platsalternativ igen. Om du har inaktiverat betydande platser samt lagt till din platsinformation till din iPhone-analys innan du uppgraderar till iOS 17, kommer iOS 17 att aktivera alternativen som visas på skärmdumpen.
Även om det är viktigt… pic.twitter.com/ROVEgPqw08
— Mysk ???? (@mysk_co) 23 september 2023
Som alltid är du fri att göra dina egna val.
Ska jag inaktivera Viktiga platser på en iPhone?
Sekretessförespråkare rekommenderar att du inaktiverar båda alternativen, men du är fri att göra dina egna val. Funktionen Significant Locations använder end-to-end-kryptering för att förhindra någon, inklusive Apple, från att komma åt dessa data.
När det gäller att få din platsinformation inkluderad i iPhone-analysrapporter skickade till Apple, identifierar denna information dig inte.
Du kan hantera delning av analys-, diagnostik- och användningsdata med Apple när som helst i Inställningar > Sekretess > Diagnostik och användning .
Hur fungerar funktionen Viktiga platser?
Den här funktionen sammanfattar platser du besöker mest utan att ge några personliga detaljer. Apple använder dessa data för att förbättra upplevelsen av att använda funktioner som fotominnen, förutsägande trafikdirigering och så vidare.
Dina betydande platser kan inkludera hem och kontor, favoritrestaurang, förälders hus, etc. Du kan se en sammanfattning av de senaste platsuppgifter som din iPhone har samlat in och rensa dessa data längst ned på skärmen Viktiga platser.
Lämna ett svar